Kauden avaus: Kempeleen Kiri - Kankaanpään Maila

Tiistaina 30.5 kello 17.50 alkaen!

Kotiyleisö jatkaa radion ja pesäpallon pitkiä perinteitä myös kaudella 2017. Kotiyleisön nettiradiotaajuus tarjoaa kesän mittaan Kankaanpään Mailan Superpesisotteluita joukkueen vierasotteluista.

– Viime kauden jopa odotettua positiivisemmat kuulijamäärät motivoivat jatkamaan projektia myös tulevalle suvelle. Superpesiskaudesta näyttäisi tulevan ainakin keskikastin osalta äärettömän tasainen, ja lähes kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa, toteaa Kotiyleisö-projektin isä Jussi Valli.

Kausi lyödään käyntiin 30. toukokuuta, kun KaMa matkaa Kempeleen Kirin vieraaksi Sarkkirannan pesäpallostadionille. Ottelulähetys KaMan kolmannesta vieraspelistä alkaa tiistaina kello 17.50. 

KeKin ja KaMan ottelut ovat olleet kautta historian kuumia kamppailuja. Parhaiten suurin yleisö muistaa varmasti syksyn 2014 Superpesiksen karsintasarjan, jossa joukkueet iskivät kirjaimellisesti kalkkiviivoille saakka. Tuolloin KaMa säilytti sarjapaikkansa hiuksen hienolla erolla.

Tulevan kauden laajempi alustava selostuskalenteri julkaistaan tarkemmin lähipäivien aikana. Alustavasti runkosarjasta kuullaan noin viisi ottelua, jatkosarjan ja muiden loppukauden ottelut suunnitellaan sitten, kun itse ottelukalenteri selviää niiden osalta.

– Pitääkin tässä yhteydessä kiittää lähetykset mahdollistavia yhteistyökumppaneita. Vaikka selostustoiminnan voidaankin todeta olevan harrastepohjaista, se vaatii kuitenkin tietyn määrän resursseja. Pitää myös kiittää Nelonen Mediaa ja etenkin Markus Wennäkoskea. Heidän myötämielisyydestään projektia koskien voimmekin testata ennenkokemattomia juttuja pesisradiointien puolella.

Ruutu ja Nelonen on myös vahvasti mukana Superpesiskesässä. Noin 70 TV-ottelun lisäksi jokaisen kierroksen jokainen ottelu on nähtävissä Ruudun Fanikamera-lähetysten välityksellä. Muutama KaMan vierasotteluselostus toteutetaan Nelosen tarjoaman lähetyskuvan välityksellä.