Iivo Niskasen tykkihiihto sunnuntaina osoitti että harjoituskausi on ollut hyvä. Viikkoa aiemmin Rovaniemellä Iivo pesi samaisella matkalla koko kansallisen joukon ja nyt jalkoihin jäi myös koko maailman kerma.        

Etenkin miehen ensimmäinen ja viimeinen viiden kilometrin kierros oli vahvaa menoa, keskimmäisellä kierroksella mies tyytyi raskaalla ladulla peesaamaan norjalaista Niklas Dyrhaugia. Iivosta on jo tällä kaudella mahdollisesti kuoriutumassa "All-around"- hiihtäjä joka sijoittuu matkalla kun matkalla kohtuuhyville sijoille. Esimerkiksi tulevan viikonlopun Lillehammerin minitourilla on mielenkiintoista nähdä, kuinka korkealle mies sijoittuu sunnuntain takaa-ajon päätteeksi.

Matti Heikkinen avasi kisakauden 15 kilometrin kisassa yhdeksännellä sijalla. Stadionilla käytiinkin ennen kisaa vahvaa spekulointia, mikä on "Happo-Heikkisen" kunto. Hurjiakin sijoitustavoitteita oli ilmassa, mutta yhdeksättä sijaa voidaan pitää Heikkisen osalta erinomaisena. Avaushiihto varsinkin Heikkisen kohdalla on monesti tuntuman ja oman kropan rajojen hakua. Mies tuli kilpailun jälkimmäisen puoliskon Niskasen tahtia joten kunto lieneekin jopa sijoitusta parempaa. Toisaalta - alkukauden sijoilla ei ole MM-karkeloissa enää mitään merkitystä. Heikkiseltä on kuitenkin odotettavissa vieläkin parempia sijoituksia lähiviikkojen aikana.

Normaalimatkojen erikoismiehet Sami Jauhojärvi ja Perttu Hyvärinen esittivät sunnuntaina myös hyvää tulostasoa. Jauhojärven ainut tavoite kiikareissa on MM-Lahti ja alkukauden tulostasosta ei kannatakaan vetää liian suuria johtopäätöksiä. Hyvärisen kannalta Rukan tulokset antavat hyvää signaalia harjoituskauden onnistumisesta ja vaikuttaakin siltä että riistaveteläinen on nostanut omaa tasoaan napsulla viime kaudesta.

Muista suomalaisonnistujista voidaan nostaa Ari Luusuan nimi esille. Pekka Vähäsöyringin valmennettava onnistui erinomaisesti lauantain sprintissä päästen välierävaiheeseen ja hallitsi myös välierähiihtoa stadionin mäkeen saakka. Potku ei kuitenkaan enää riittänyt jatkopaikkaan mutta yhdeksäs sija on hatunnoston arvoinen suoritus, etenkin kun ennakkoon kovimmat suomalaiset sprinttipyssyt jäivät hänen taakseen. Luusua tehnee tulosta myös jatkossa, varsinkin perinteisellä tyylillä. Muuten sprinttikisaa voidaan pitää hienoisena pettymyksenä: Vaikka kahdeksan suomalaista pääsikin hienosti erävaiheeseen, vain yksi (Luusua) läpäisi puolivälierävaiheen.

Satakuntalaisittain tarkkaavainen silmä suuntasi seurantansa kaksikkoon Ristomatti Hakola - Antti Ojansivu. Jämin ykköspyssy Hakola jäi sprintissä puolivälierävaiheeseen ajauduttua kivenkovaan ensimmäiseen erään. Moni odotti että juuri avauserästä päästäisiin välierävaiheeseen aikojen perusteella mutta lopulta näin ei käynytkään ja Hakolan kolmas sija ei riittänyt välieräpaikkaan, lopullinen sijoitus oli sprintissä kuitenkin varsin hyvä, neljästoista. Sunnuntain kisassa Hakola sai loistopeesin Martin Johnsrud Sundbyn perässä jossa "Rise" venyikin 25. sijalle. Pisteet olivat hänelle historian toiset normaalimatkojen maailmancupkisoissa.

Ojansivu hiihti Rukalla vain sunnuntain normaalimatkan ollen kisan 58. Pisteille matkaa jäi reilun minuutin verran.