MÄKIHYPPY

Perjantain Rukan mäkikisa oli lajille parasta markkinointia. Rukan mäki tarjosi mäkihypyn faneille upean kilpailun jossa nähtiin lukuisia pitkiä hyppyjä ja monet hyppääjät tuulettelivat kauden avausta varsinkin avauskierroksella.

Tasokkaan avauskierroksen jälkeen Slovakian Peter Prevc johti kisaa reilusti kahdeksan pisteen erolla. Toisen kierroksen dramaattinen kierros kuitenkin käänsi keulan vielä ympäri.

Toisella kierroksella yleisö odotti että Slovakian Prevcin veljekset nappaavat kaksoisvoiton kun Domen oli hypännyt 140.5 metriä ja johti kilpailua ennen Peter Prevcin hyppyä.

Peter Prevc hyppäsi viimeisenä hyppääjänä upeasti 140.5 metriä mutta miehen suksi kanttasi alastulorinteeseen ja lopulta mies syöksyi mäkimonttuun jalkaa pidellen.

Peter Prevcin mukaan alastulossa ei käynyt mitään erikoista, vaan alastulon kaatuminen oli pitkälti huonoa tuuria. Slovenialaisen lonkka otti kaatumisessa osumaa ja mies joutuikin lähtemään pikalähdöllä pois lehdistötilaisuudesta. Hän kuitenkin todennäköisesti vältti isommat vammat.

Severin Freundin kakkossija oli miehelle iloinen asia.

– Aina on jännittävää aloittaa kausi. Täällä Rukalla on hieno aloittaa kausi kun tuntuu että täällä on täysi talvi päällään.

Freundin mukaan Rukan mäki on nautinnollinen varsinkin silloin kun tulee menestystä. Perjantain kisassa Severinille kisa oli nautinnollinen kun mies nappasi kakkossijan.

Illan kuningas, ensimmäisen MC-voiton napannut Domen Prevc oli luonnollisesti onnellinen voitosta mutta miehen ilme Peterin kaatumisen jälkeen oli harmittunut. Kaatuminen näytti lopulta pahemmalta miltä se oli.

– Ei tässä paljoa juhlita voitosta, ehkä kaydään saunassa ja sitten mennään nukkumaan. Minulla ei ole erityisiä tavoitteita kaudelle, hypätään pitkälle ja ollaan tyytyväisiä hyvistä suorituksista.