Rovaniemen Suomen Cupeissa saadaan ensimmäistä kunnon osviittaa alkavasta hiihtokaudesta. Varsinkin hiihdettävät matkat ovat herkullisia: Vapaan sprintissä ja perinteisen keskimatkalla kilpaillaan niin ikään Lahden MM-kisoissa.

Lauantain sprintit eivät tuoneet suuria yllätyksiä hiihtokansalle. Naisten sprintin voitti vakuuttavalla tavalla Mari Laukkanen, joka hamuaa myös maastohiihdon puolella Lahden MM-kisoihin. Aika-ajon voitto ja jokaisessa erävaiheessa kärjestä keulaan, se on vahva näyttö ajatellen Lahden sprinttiä ja toki nostaa toiveita myös ampumahiihtosesongin suhteen.

Vähintään yhtä vakuuttavassa vireessä näyttäisi olevan Ikaalisten Krista Pärmäkoski. Hän oli aika-ajon kakkonen ja erissä finaalia lukuun ottamatta kuskin paikalla. Finaalin toiseksi viimeisessä nousussa tapahtunut törmäily Anne Kyllösen kanssa vei todennäköisesti kilpailun voiton. Näyttö oli kuitenkin jälleen vakuuttava ja tällä hetkellä ainakin alkukauden vahvimman naishiihtäjän titteli lähtee Pärmäkosken suuntaan. Hän on suurin voittajasuosikki myös sunnuntain perinteisen 10 kilometrin kisaan.

Mona-Lisa Nousiaisen aika-ajo oli jälleen perusvahva, mutta finaalipaikka jäi kuitenkin haaveeksi lopulta melko pehmeällä välierähiihdolla. Akilleen kantapää tuntuisi olevan yhä miten aika-ajojen hyvä vire saadaan siirretyksi erävaiheeseen.

Miesten puolella kovat olivat jälleen kovia. Vähemmän yllättäen kolme "sheriffiä", Ristomatti Hakola, Martti Jylhä ja Matias Strandvall väänsivät finaalissa kisan voitosta. Hakolan taktiikka kaikissa erävaiheissa ja varsinkin finaalissa oli "Naula päähän ja baanalle" eli paukusta täyttä vauhtia ja katsotaan mihin se riittää.

Tällä kertaa "Risen" taktiikka onnistui nappiin ja mies onnistui hiihtämään kovilta loppukirimiehiltä jalat alta ja onnistui myös välttämään lopun tiukassa kahinassa haaverit vaikka Martti Jylhä hakikin tiukasti sisälinjaa viimeiseen mäkeen tullessa.