Naisten puolelta voidaan todeta että ainakin yksi kehäkettu tekee paluuta aivan absoluuttiseen kärkeen. Puolan Justina Kowalczyk tyhjensi perinteisellä tyylillä koko Oloksen palkintopöydän napaten voitot perjantain sprintissä ja lauantain viiden kilometrin kisassa.

Vaikeasta masennuksesta kärsinyt 13-kertainen arvokisamitalisti totesi Kestävyysurheilu.fi:n haastattelussa satsaavan kaiken tuleviin Lahden MM-kisoihin. Häntä ei nähdä Tour De Skillä ja myös Maailmancupissa Kowalczykia nähdään vain harvakseltaan. Veikkaan kuitenkin että hiihdon ystävien on hyvin vaikea olla näkemättä häntä Lahden 10 kilometrin perinteisen kisassa kun jaetaan jalometalleja.

Suomalaisnaisten tilanteesta ei kannata vielä vetää liian suuria suuntaviivoja. Kerttu Niskasen oli määrä startata sunnuntain vapaan kympille mutta lähtöviivalla Vieremän Koiton hiihtäjää ei kuitenkaan nähty. Kauden ensimmäinen kisastartti antaa siis yhä odottaa - todennäköinen kisa-avaus on edessä Rovaniemen Suomen Cupeissa.

Krista Pärmäkoski nähtiin lauantain viiden kilometrin perinteisen kisassa, tuloksena oli kisan kakkossija reilu yhdeksän sekuntia Kowalczykille häviten. Pärmäkosken katse kuten varmasti kaikkien suomalaishiihtäjien on vahvasti Lahden kotikisoissa. Lahteen muuttanut ikaalislainen on julkisesti todennut että Lahdessa hänen pääkisa on naisten kymppi perinteisellä. Hänellä on kuitenkin erinomaiset menestysmahdollisuudet vahvana all-around-hiihtäjänä esimerkiksi Skiathlon-matkalla.

Aino-Kaisa Saarinen tykitti Oloksella naisten vitosella kolmanneksi. Eroa kertyi Kowalczykiin reilu 26 sekuntia mikä on vitosella toki paljon mutta varsinkaan Saarisen kohdalla ei kannata vielä vetää tuloksesta suurempia johtopäätöksestä. Kisan jälkeen Saarinen nähtiin säteilevänä, erittäin hyvätuulisena ja tulokseen tyytyväisenä. Hollolalainen tarvitsee vielä kisoja alle mutta ensisignaali kisakunnosta oli varovaisen positiivinen.

Satakuntalaissilmin tuloslistasta erottui etenkin Hennariikka Rahkolan nimi. Jämin Jänteen hiihtäjä urakoi molemmat viikonlopun normaalimatkat ja sijoittui sunnuntain kympin vapaalla hienosti kymmenenneksi. Rahkola satsaa tällä hetkellä vahvasti hiihdon eteen ja tuore fysioterapeutti onkin ollut oivassa alkukauden vireessä. Tällä kaudella Rahkolalla on hyvät mahdollisuudet lyödä itsensä läpi varsinkin kansallisella puolella.