Kotiyleisön menossa mukana:

Vatajankosken SähköOptikko KangasniemiKauppa ja Kahvila Wihtis

Kausi 2017 on ollut pesiksen täyteinen myös Kotiyleisön välitysteissä. Miesten Superpesiksen puolella Kotiyleisö oli mukana 10:ssä Kankaanpään Mailan Superpesiksen vierasottelussa. Kausi päättyi lopulta iloon joukkueen säilytettyä pääsarjapaikkansa Siilinjärven Pesistä vastaan pelatuissa karsinnoissa.

Pesäpallokausi huipentuu niin kentillä kun Kotiyleisön taajuuksilla B-poikien SM-loppuotteluiden parissa. Tiistain toisessa loppuottelussa kohtaavat Halsualla Halsuan Toivo ja Kankaanpään Maila

Ottelu lähetetään suorana maksuttomana videolähetyksenä Youtuben välityksellä.

Finaalimittelö on seurattavissa Halsualta, Käpylän pesäpallostadionilta tiistaina 19. syyskuuta 15.45 alkaen. Selostajana Jussi Valli.

Ottelua pääset seuraamaan tätä linkkiä painamalla.

Ottelulähetyksen mahdollistavat LVI-Halli Peltomäki, Optikko Kangasniemi, Vatajankosken Sähkö sekä Kauppa ja Kahvila Wihtis.

Kaksi kovaa koitosta, runkosarjan päätös ja suoran putoamisen uusintaottelu on nyt takana KaMan osalta takana. Kankaanpään Mailalla on kuitenkin vielä yksi rasti sarjapaikan säilytyksessä, superpesiskarsinnat.

KaMan vastustajana karsinnoissa on Ykköspesiksessä toiseksi sijoittunut Siilinjärven Pesis. Superpesiskarsinnat pelataan paras viidestä- systeemillä.

Kotiyleisön nettiradio on mukana sarjan ratkaisuhetkistä lähtien. Ensimmäinen lähetys Siilinjärven Mantulta kuullaan kolmannesta osaottelusta keskiviikkona 30.8 kello 16.50 alkaen. Muistattehan, että arkipelit alkavat tuolloin jo kello 17!

Kotiyleisö on myös mukana mahdollisessa viidennessä ottelussa. Tuolloin mahdollinen ottelu pelataan sunnuntaina 3. syyskuuta kello 16 ja lähetys Mantulta alkaa tuolloin 15.50.

Karsintaotteluita on mahdollisuutta kuulla myös Radio Kuopion taajuuksilta. Asema lähettää SiiPen vierasottelut Kankaanpäästä sunnuntaina 27.8 sekä mahdollisen neljännen karsintaottelun lauantaina 2.9. Radio Kuopio kuuluu myös netin välityksellä osoitteessa http://www.radiokuopio.fi/

Superpesiskarsinnat Kotiyleisön nettiradiotaajuudella:

Ke 30.8              Siilinjärven Pesis                         -                          Kankaanpään Maila 17.00

Su 3.9                Siilinjärven Pesis                         -                          Kankaanpään Maila 16.00 Mahdollinen 5. ottelu

Kotiyleisön menossa mukana:

Vatajankosken SähköOptikko KangasniemiKauppa ja Kahvila Wihtis

Pohjois-satakuntalaisittain monien katseet kääntyivät jälleen maakuntamme ainoaan miesten kesäpalloilun pääsarjajoukkueeseen, Kankaanpään Mailaan. Mollivoittoinen kausi päättyi kuitenkin iloon, kun viiden voiton putken päätteeksi joukkue säilytti pääsarjapaikkansa myös kaudelle 2018.

Käsittämätön loppukausi toi esiin kaivatun voimavaran: Seutukunnan tuen. Perinteinen negatiivinen keskustelunsävy kääntyi lopulta vahvaksi tueksi joukkueen osoittaessa selkärankaansa sarjan ratkaisuhetkillä. Eihän me haluta alasarjoihin pelailemaan? Eihän Siilinjärvestä ole karsintasarjassa mihinkään?

Hyvä esimerkki kannattajien tuesta ratkaisuhetkillä yleisömäärä ainoaksi jääneessä kotikarsintaottelussa Siilinjärven Pesistä vastaan. 1214 katsojaa oli käytännössä kauden ennätysyleisö, jos luvuista poistetaan Porissa järjestetty ottelu ja yksi teemapeli. Lopulta myös KaMa oli juuri niin ylivoimainen SiiPeä vastaan kun satakuntalaisyleisö toivoi. Kaudesta jäikin erittäin hyvä maku - Vaikka katastrofi olikin enemmän kun lähellä.

Nyt täytyy vain toivoa, että seurapomot saavat pidettyä joukkueen rungon mahdollisimman hyvin kasassa, vahvistaen sitä muutamalla täsmähankinnalla.

Niin, ja onhan Kankaanpäässä vielä mahdollisuus juhlia SM-kultaakin. Joukkueen B-pojat ovat yhden voiton päässä loppuotteluista. Siellä vastaan asettuisi Perttu Ruuskan vahvistama Halsuan Toivo. On muuten aika poika tämä Ruuska - Tässä tapauksessa pojittelu lienee vielä sallittua...

***

Naispesiksen puolella kausi on ollut myös satakuntalaisittain vilkas. Porin Pesäkarhut on vetänyt tälläkin kaudella mukavasti porilaisyleisön mukaan Erku Areenalle, ja mikäs siinä kun pelikin on kulkenut.

Pesäkarhuilla on loistava mahdollisuus napata seurahistorian toinen kultamitali, kun joukkue nappasi finaalipaikan kukistaessa välierissä yhden 2000-luvun pesisdynastian, Lapuan Virkiän.

Satakuntalainen sisu on jalostunut ilmeisesti koko seudun pesispiiriin, sen verran uskomattomien vaiheiden jälkeen finaalipaikka irtosi. Joukkue voitti neljännen ja viidennen välieräottelun vasta kotiutuslyöntikilpailun jälkeen.

Viidennessä ottelussa Virkiä johti Lukkarilassa pelatussa ottelussa kotiutuskisan aloittavan sisävuoronsa jälkeen jo "käytännössä ratkennein" 3–0- lukemin, mutta niin vain Pesäkarhut kampesi neljä juoksua ja tuuletteli finaalipaikkaa.

Loistokausi odottaa enää kruunuaan. Pesäkarhut hävisi avausfinaalin Kaupissa Manse PP:lle, mutta mikäli virheiden määrä saadaan minimoitua, joukkueella on erinomainen mestaruusmahdollisuus. Mikä olisikaan sen hienompaa kun SM-pokaalin nostelu kotikentällä neljännen finaalin päätteeksi? Se on varmaa että lauantain 2. kotiottelussa tunnelmaa riittää!

Ja pakko nostaa peukkua myös tamperelaisen pesäpallon nousulle. Naisten ensimmäistä loppuottelua oli Kaupin pesäpallostadionilla katsomassa yli 1700 katsojaa! Kaukana on nämä ajat, jolloin katsojat voitiin esitellä pelaajille...

***

Itse lajin kannalta kuitenkin kaikista tärkein kriteeri on jatkuvuus. Jos pesäpallolla menee Satakunnassa hyvin tai vähintäänkin kelvollisesti edustustasolla, niin menee myös junioripuolella.

Lisenssipelaajien määrä on ollut viime kausina hyvässä nousussa, eikä syyttä. Lajin parissa tehdään erinomaista työtä monissa suurissa pesiskaupungeissa, joidenka tueksi on noussut myös pienempiä paikkakuntia, joissa tehdään resursseihin nähden hienoa ja pyyteetöntä työtä.

Jussi Valli

Kotiyleisö rikkoi kaikki ennätykset uusintaottelussa!

Uusintaottelussa superpesispaikassa Kempeleen Kirin ja Kankaanpään Mailan kohdalla oli kovat piipussa. Jompikumpi hyvää työtä tekevistä seuroista joutuisi jättämään pääsarjan tulevalle kaudelle 2018.

Yleisön kiinnostus oli huipussaan historiallista, jopa legendaarista uusintaottelua kohtaan. Ottelu kiinnosti laajasti ympäri pesäpalloilevaa Suomea. Kotiyleisön radiolähetyksessä oli mahdollisuus kuulla ottelun ennakkotunnelmat, ja myös ottelun lehdistötilaisuuden mittelön päätyttyä.

Kotiyleisön suoraa lähetystä Haapajärven Ronkaalasta kuunteli parhaimmillaan samaan aikaan 638 kuulijaa. Suurin kuulijamäärä seurasi ottelua toisen jakson ratkaisuhetkillä sekä super- että kotiutuslyöntikisassa, mutta kuitenkin jo avausjaksolla kirjattiin 500 kuulijan määriä.

Ottelussa oli uniikkeja, eli yksilöllisiä kuulijoita peräti 1291, määrä murskaa viime kauden ennätykset selvästi. Ottelulähetys avattiin yli 3600 kertaa, mikä on selvästi kovin lukema viime vuosien aikana.

Yhteensä ottelulähetystä kuunneltiin 39500 minuuttia, mikä tuplaa entiset ennätykset. Koko ottelulähetyksen kuunteli reilu 170 kuulijaa, joka rikkoo yli tuplaten aiempien kausien ennätykset.

Lisätietoja antaa: Jussi Valli, 040-8278108

 

 

Kotiyleisön pesäpallokausi 2017 on päättynyt.

Lopullisen jännityksen kotiyleisölle loi superpesiskarsintaottelut Siilinjärven Pesistä vastaan. SiiPe ei kuitenkaan päässyt haastamaan KaMaa kuin harvoina hetkinä. Lopulta Kankaanpään Maila säilytti superpesispaikkansa selvästi otteluvoitoin 3-0. 

Radiolähetys Siilinjärveltä keräsi jälleen hyvän määrän kiinnostuneita kuulijoita. Kolmatta karsintaottelua kuunteli Kotiyleisön taajuudelta yhteensä 596 uniikkia kuulijaa. 

Hetkittäinen huippu koettiin toisella jaksolla, kun kuulolla oli 350 kuulijaa. Eniten kuulijoita aalloilla varsinkin jakson alkupuolella.

Kotiyleisö kiittää kaikkia kuulijoita ja radion tukijoita menneestä kaudesta! Kiitos Vatajankosken Sähkö, Kauppa ja kahvila Wihtis ja Optikko Kangasniemi!

KIITOS!

Paljon toivotut Kankaanpään Mailan vierasottelut täyttävät myös tänä kesänä radioaallot, kun Kotiyleisö selostaa viisi KaMan miesten Superpesiksen runkosarjan vierasottelua.

Kotiyleisö on mukana myös jatkosarjojen ja mahdollisten pudotuspelien otteluissa mahdollisuuksien mukaan.

Superpesiskarsintaottelut

Ke 30.8              Siilinjärven Pesis                         -                          Kankaanpään Maila 17.00

Su 3.9                Siilinjärven Pesis                         -                          Kankaanpään Maila 16.00 Mahdollinen 5. ottelu

Uusintaottelu superpesispaikasta

Su 20.8.             Kempeleen Kiri                           -                          Kankaanpään Maila                  17.00

Selostuskalenteri jatkosarjassa 2017

Pe 10.8              Pattijoen Urheilijat                    -                           Kankaanpään Maila                   18.00

To 17.8               Oulun Lippo Pesis                      -                           Kankaanpään Maila                   17.30

Selostuskalenteri runkosarjassa 2017

Ti 30.5.               Kempeleen Kiri                           -                           Kankaanpään Maila                                               18.00

Ti 6.6.                 Koskenkorvan Urheilijat         -                           Kankaanpään Maila                                               18.00

To 15.6.             Seinäjoen JymyJussit               -                           Kankaanpään Maila                                               18.00

Ti 11.7.               Joensuun Maila                          -                           Kankaanpään Maila                                               18.00

Ti 18.7.               Vimpelin Veto                             -                           Kankaanpään Maila                                               18.00                

Mahdolliset karsintaottelut ja niiden selostukset ilmoitetaan myöhemmin.

Kotiyleisö pidättää oikeudet selostuskalenterin muutoksiin